Kozmetik sektörü, değişen tüketici alışkanlıkları, teknolojik yenilikler ve çevresel sürdürülebilirlik odağında yeni bir dönüşüm sürecinden geçiyor. 2025 yılı itibarıyla sektör, daha sade içerikler, cilt ve çevreye duyarlı formüller çevre dostu ambalajlarla şekillenirken; tüketici beklentilerine hızlı yanıt verebilen esnek pazarlama stratejileri de önem kazanıyor. Öne çıkan trendler arasında; minimal cilt bakımına odaklanan skinimalism, çok işlevli hibrit ürünler, kişiselleştirilmiş akıllı kozmetik çözümleri ve yenilenebilir kaynaklardan üretilen biyoplastik ambalajlar dikkat çekiyor. Ayrıca metaverse üzerinden düzenlenen dijital lansmanlar ve sanal deneyimler de sektöre yeni bir boyut kazandırıyor. Sektörde öne çıkan bu trendlerin nabzını tutan Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği (KÜAD) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan “Ne Üretmeliyiz Zirvesi”, sektör profesyonellerini yeniden bir araya getirecek. 29 Mayıs 2025 tarihinde Selectum City Ataşehir’de gerçekleştirilecek olan zirve, uluslararası konuşmacıları da ağırlayacak…
Değişen tüketici alışkanlıkları, çevresel kaygılar ve dijitalleşmenin etkisiyle sektörde yeni bir çağın kapıları aralanıyor. Bu gelişmeler kapsamında skinimalism, akıllı kozmetik ürünler, hibrit çözümler, biyoplastik ambalajlar ve metaverse gibi kavramlar artık yalnızca birer trend değil; sektörün yeni normları olarak öne çıkıyor. Minimalist bakım yaklaşımı olan skinimalism, az ama etkili ürünlerle doğallığı ön plana alırken; teknolojik gelişmelerle hayatımıza giren akıllı kozmetik ürünler, kullanıcıların cilt tipi ve anlık ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmiş çözümler sunuyor. Hibrit kozmetik ürünleri birden fazla etkiyi bir araya getirerek özellikle zamandan tasarruf etmek isteyen tüketiciler için cazip hale geliyor. Öte yandan, çevresel farkındalığın artmasıyla biyoplastik ambalajlar; geri dönüştürülebilir ve doğada çözünebilen yapısıyla sektörde sürdürülebilirliğin temel taşı haline geliyor. Metaverse ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojileri ise kozmetik deneyimini dijital evrene taşıyarak, markaların tüketiciyle daha etkileşimli ve yenilikçi bağlar kurmasına olanak sağlıyor.
ZİRVEDE KÜRESEL VİZYON VE BİLİMSEL PERSPEKTİF BİR ARADA
Zirvede, ürün geliştirmeden pazarlamaya; ambalajlama stratejilerinden sürdürülebilirlik politikalarına kadar birçok alanda uzman isimler yer alacak ve kozmetik sektörüne dair güncel pazar verileri katılımcılarla paylaşılacak. Uluslararası konuşmacılar arasında LABIO Kozmetik Pazarlama Bölüm Sorumlusu Mikyeong Im, COSMED Yasal İşler Direktörü Caroline Bassoni ve MINTEL Güzellik ve Kişisel Bakım Analizleri Direktörü Roshida Khanom bulunuyor. Alanlarında uzman bu isimler, global trendler ve regülasyonlarla ilgili bilgileri doğrudan katılımcılarla paylaşacak.
Zirvenin ilham verici konuşmasını ise Prof. Dr. Türker Kılıç gerçekleştirecek. “Beyin zihni, yaşam gerçekliğini aynı enformasyon matematiğiyle üretiyor” başlıklı sunumuyla bilim ve yaşam arasında dikkat çekici bir köprü kuracak olan Kılıç; İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı, Avrupa Bilim ve Sanat Akademisi ve Dünya Sanat ve Bilim Akademisi üyesi olarak önemli akademik görevler yürütüyor. Yeni trendlerin konuşulacağı bu kapsamlı zirve, sektörün hem bugünü hem de yarınına ışık tutacak.
GELENEKSEL KÜAD TALKS SAHNESİNDE ÖNEMLİ İSİMLER SEKTÖREL VERİLERİ PAYLAŞACAK
Zirvede ayrıca, KÜAD Talks oturumu da gerçekleştirilecek. KÜAD Başkan Yardımcısı Serdar Mutaf’ın moderatörlüğünde yapılacak oturumda, Trendyol Uluslararası Influencer Pazarlama Müdürü Atanur Sümer ile TikTok Türkiye E-Ticaret Partnerlikleri Yöneticisi Diğdem Demir, içerik üretiminin tüketici kararları üzerindeki etkisi hakkında önemli bilgiler sunacak.