Türkiye Sinema ve Audiovisüel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından 2004 yılından bu yana her yıl düzenlenen; “Çocuk Filmleri Festivali” 17-21 Mayıs tarihleri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle Manisa’da “Forum Magnesia Avm Cinens Sinemaları”nda gerçekleştirildi. Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştirilen festival kapsamında küçük sinemaseverler birbirinden eğlenceli etkinliklerle buluştu.
Çocuklara sinema sevgisini aşılamayı ve yaratıcı potansiyellerini ortaya çıkarmayı hedefleyen 21. TÜRSAK Çocuk Filmleri Festivali, 5 gün boyunca Manisa’daki çocukları atölyeler ve film gösterimleriyle buluşturdu.
Minik Yetenekler Sinema Dünyası ile Tanıştı
Sinema aracılığıyla çocukların yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve sanatsal farkındalıklarını artırmayı amaçlayan 21. TÜRSAK Çocuk Filmleri Festivali kapsamında, birbirinden eğitici ve eğlenceli etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda; “Oyunculuk Atölyesi, Sosyal Medya İçerik Atölyesi, Yönetmenlik Atölyesi, Sürpriz Atölye, Yazarlık Atölyesi, Kamera Önü Oyunculuk ve Yaratıcı Drama Atölyesi” etkinlikleri gerçekleştirildi. Festival süresince düzenlenen bu atölyelerle çocuklar sinema dünyasını yakından tanıma fırsatı buldu.
TÜRSAK’tan Çocuklar için Sinema Şöleni!
Çocuklara sinemanın büyülü dünyasını tanıtmayı amaçlayan 21. TÜRSAK Çocuk Filmleri Festivali, birbirinden özel film gösterimleriyle minik izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.
Festival kapsamında gösterilen filmler ise oldukça renkli ve eğlenceli bir seçkiden oluştu. “Cesur Panda: Görevimiz Afrika, Meraklı Kedinin 10 Yaşamı, Kardeş Takımı 2, Dedektif Sun ve Ekibi, Yumurtalar Firarda: Buz Macerası, Cesur Yaga ve Sihirli Dünya, Ozi: Doğanın Koruyucusu, Karlar Kraliçesi ve Prenses, Cesur İtfaiyeci, Ejderham ve Ben, Benim Tatlı Diş Perim, Dedektif Sun ve Ekibi: Kurtarma Operasyonu” filmleri çocukların beğenisine sunuldu.
Her biri farklı temalarla zenginleşen bu filmler, hem eğlendirici hem de düşündürücü içerikleriyle festivalin en ilgi çekici bölümlerinden biri oldu.
TÜRSAK Hakkında
1991 yılında sinema, televizyon, güzel sanatlar, basın, iş ve politika dünyasından tanınmış 215 üyenin katılımıyla kurulan Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı – TÜRSAK; 31. yılını doldurmuş olan özerk bir vakıftır.
Bugüne kadar onlarca değerli yönetmen, yüzlerce sinema öğrencisi ve sektör çalışanı yetiştiren TÜRSAK Vakfı, sektörel endüstriye kaliteli elemanlar kazandırdı. Diğer taraftan sayısız uluslararası festival, film haftası, yarışma, panel, seminer, sempozyum ve atölye gerçekleştiren, yaptığı yayınlar ve yapımlarla sinema sektörüne ve sektörün bilgi birikimine katkıda bulunan vakıf; aynı zamanda 2005-2008 yılları arasında Türkiye’nin uluslararası tanıtımı adına en kaliteli, en büyük projelerinden biri olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin organizasyonunu gerçekleştirdi ve festivale şu anki uluslararası kimliğini kazandırdı; festivale kazandırdığı film marketle festivali sinemacıların buluştuğu bir merkez haline getirdi. Kurulduğu günden bugüne kadar ilkeleri ve prensipleri doğrultusunda hareket eden, yegâne amacı halka hizmet etmek olan TÜRSAK Vakfı; gerçekleştirdiği organizasyonlarla kitlelerin bilinçlenmesini sağlayan ve aynı zamanda ülke ekonomisine katkıda bulunan bir vakıftır. TÜRSAK Vakfı, Mart 2021’den itibaren Cemal Okan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu tarafından yönetilmektedir.