Çetin Çetintaş 8 Mart Kadınlar Günü için Doç. Dr. Bahar Yüksel ile Bir Araya Geldi

Çetin Çetintaş 8 Mart Kadınlar Günü için Doç. Dr. Bahar Yüksel ile Bir Araya Geldi

8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel olarak Çetin Çetintaş ve Doç. Dr. Bahar Yüksel’in hazırladığı Youtube içeriği; kadınların içsel güçlerini keşfetmelerine ve yaşamlarını daha anlamlı kılmalarına yardımcı olacak tekniklerin önemine dikkat çekiyor.

 Her hafta yayımladığı video içerikleri ile farklı konulara değinen Çetin Çetintaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel Doç. Dr. Bahar Yüksel ile ‘PCOS Hastaları için Yoga, Menopoz Süreci ve Menopoz için Yoga’ konularına yönelik detaylı bir içerik paylaştı.

‘Ruh halini ve hormonları etkileyen bir süreç’

Menopoz süreci hakkında bilgi veren Doç. Dr. Bahar Yüksel: ‘Menopoz aslında ruh halini ve hormonları etkileyen bir süreç. Öncellikle tabii bir hekime gittiğiniz zaman bunun gerçekten doğal bir süreçten kaynaklandığı konusunda hem fikir olmak. Sonrasında yapılması gereken şu, neden bunları yaşıyorsunuz? Çünkü, artık yumurtalığınızdan bazı hormonlar az salınıyor ama beyniniz o hormonlar salınsın diye uyarmaya devam ediyor. Bu yüzden de hem beyinden salgılanan diğer hormonların hem de östrojen, progesteron gibi hormonların geri çekilmeye başladığını görüyoruz.’ açıklamasında bulundu.

Menopoz sürecinde yoga pratiklerinin önemine dikkat çeken Çetin Çetintaş: ’Hormonların değişkenliğini anlayabilmek, süreci desteklemek ve denge de kalabilmek için yoga bu noktada çok kıymetli. Çünkü yaş ilerledikçe kasların kuvvetlerinin azalmasıyla birlikte denge unsurunu da kaybetmeye başlıyoruz. Bu durumların önüne geçebilmek adına denge kaslarını kuvvetlendirmek ve esnetmek gerekiyor.’ ifadelerine yer verdi.

‘Vücudun savaşmaya alışmış olmasını istiyoruz’

Polikistik over sendromu (PKOS), hakkında bilgi veren Doç. Dr. Bahar Yüksel: ‘PKOS, kadınlarda en sık görülen bir hormonal bozukluk.  Başka hastalıkları da tetikleyen ve beraberinde günlük yaşamı olumsuz etkileyen bir durum. Biz vücudun savaşmaya alışmış olmasını da istiyoruz. Burada erken teşhis çok önemli. Bizim önceliğimiz hastanın yaşam tarzını da olumlu yönde değiştirebilmek. Yağ dokusunu azaltmak, kas dokunu artırmak bu döngünün içinden çıkmak için önemli bir nokta. Bununla beraber metabolizmayı hızlandırmak ve yoga ile desteklemek PKOS için olumlu sonuçlar almamızı sağlıyor.’ ifadelerine yer verdi.

PCOS hastalarının yogadan destek almalarına katkılarından bahseden Çetin Çetintaş: ’Hastanın bilinçlendirilmesi ve yönlendirilmesi çok önemli.  Bilinçli olduklarında süreç yönetilebilir. Hafife aldığımız zaman bu ileride özellikle az önce söylediğin gibi 40 yaşından sonra çok daha zorlu bir hale evriliyor. Bugün videoda 8 Mart Kadınlar Gününe özel PKOS sürecini kolaylaştıracak egzersizler hazırladık. Bu yoga pratikleri ile sürecinizi kolaylaştırmak istedik.’ açıklamasında bulundu.

Şurada paylaş:

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir