EMITT, Dopdolu Etkinlikleri ile Turizmin Geleceğine Işık Tutuyor

EMITT, Dopdolu Etkinlikleri ile Turizmin Geleceğine Işık Tutuyor

Turizm sektörünün tüm ulusal ve uluslararası paydaşlarına verimli iş birlikleri oluşturacakları bir platform sunan ve Türkiye İş Bankası’nın ana sponsorluğunda düzenlenen 28. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, binlerce katılımcıyı ve sektör profesyoneli ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında ve Türkiye İş Bankası’nın ana sponsorluğunda düzenlenen EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, bu sene ABD, Almanya, İngiltere, Rusya, Fransa, Güney Afrika, İspanya, İtalya, İsviçre, Kanada, Hindistan, Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin de bulunduğu toplamda 78 ülkeden 666 davetli tur operatörünün yanı sıra binlerce katılımcı ve ziyaretçiyi misafir ediyor.

 

Fuarın ikinci günündeki etkinlikler kapsamında; “Taş Tepeler’den Dünyaya: Kültürel Mirasın Kalbindeki Coğrafya”“Sessiz Lüks ve Sürdürülebilir Konaklama: Modern Otelcilik Yaklaşımları” ve “Destinasyon Liderleri ile Pozitif Turizmin Yolu”, başlıklı konular sektör temsilcileri tarafından masaya yatırıldı.

 

Geçmişten Geleceğe Kültürel Mirasın İzleri Ele Alındı

 

Fuarın 2.günü “Taş Tepeler’den Dünyaya: Kültürel Mirasın Kalbindeki Coğrafya” bölümü ile başladı. Haber Spikeri Ece Pirim’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, İstanbul Üniversitesi Prehistorya Anabilim Dalı Öğr. Üyesi ve Taş Tepeler Proje Koordinatörü / Karahantepe ve Göbeklitepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul, İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Sayburç Kazı Başkanı Doç.Dr. Eylem Özdoğan, İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Sefertepe Kazı Başkanı Doç.Dr. Emre Güldoğan, Türk Hava Yolları İletişim Başkanı Rafet Fatih Özgür ve Şef, Seyyah, Araştırmacı Ömür Akkor konuşmacılar arasında yer aldı. Oturumda, Taş Tepeler’in arkeolojik önemi ve kültürel mirasın korunması konusu ele alınarak, bölgenin insanlık tarihindeki yeri, yapılan kazılar ve elde edilen bulguların ışığında kültürel mirasın korunmasına ve tanıtılmasına yönelik stratejiler değerlendirildi. Bu bölümde, kültürel ve doğal mirasın korunarak bölge turizminin ve gastronominin nasıl geliştirilebileceği ve tanıtılabileceği, sürdürülebilir turizm politikalarının ekonomik ve çevresel etkileri, yerel toplulukların bu süreçteki olumlu rolü ve kalkınmaya olan katkıları da tartışıldı.

 

Sessiz Lüks ve Sürdürülebilir Konaklama Stratejileri Derinlemesine İncelendi

 

2.günün üçüncü oturumunda gerçekleşen “Sessiz Lüks ve Sürdürülebilir Konaklama: Modern Otelcilik Yaklaşımları” panelinde; Uluslararası Otel Zincirlerinin Sürdürülebilirlik Stratejileri, Yerel Otellerin Farklılaşma ve Markalaşma Yöntemleri, Turizm Politikaları ile Otelcilik Yatırımları Arasındaki Bağlantılar, Sessiz Lüks Kavramının Modern Otelcilikteki Yeri ve Müşteriler Üzerindeki Etkisi, Kişiselleştirilmiş Konaklama Deneyimlerinin Tasarımı ve Uygulanması, Lüks ile Sürdürülebilirliği Birleştiren Yaratıcı Çözümler, Operasyonel Verimlilik ve Çevre Dostu Yaklaşımlar konuları Gazeteci, Seyahat Yazarı Bahar Akıncı’nın moderatörlüğünde değerlendirildi. Oturumun konuşmacıları, Avantgarde Collection & Lucis Companies İcra Kurulu Üyesi Cem Doğan, IHG Hotels & Resorts İş Geliştirme Türkiye Direktörü Nilsun Tümer ve Accor Türkiye Gelişmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Onur Kurç oldu. Panelde, uluslararası otel zincirlerinin sürdürülebilirlik stratejileri ele alınarak, çevresel etkileri azaltmaya yönelik yenilikçi uygulamalar ve küresel otel markalarının bu alandaki yaklaşımları değerlendirildi. Sessiz lüks kavramının modern otelcilikteki yeri ve müşteriler üzerindeki etkisi çerçevesinde, minimalist tasarım, üst düzey hizmet kalitesi ve misafir memnuniyetini ön planda tutan lüks anlayışının otelcilikte nasıl konumlandığı da ele alındı.

 

Turizmde Pozitif Yaklaşımlara Dair Tüm Sorular Cevap Buldu

 

2. günün son oturumu olan “Destinasyon Liderleri ile Pozitif Turizmin Yolu” paneli ise Gazeteci, Seyahat Yazarı Bahar Akıncı’nın moderatörlüğünde; Kıbrıs Sağlık Turizm Konseyi Başkanı, KKTC Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan, İspanya Büyükelçiliği Turizm Müşaviri Gonzalo Ceballos, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Başkanı Oktay Yılmaz ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürü Serdar Kurtoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi. Tartışmalarda turizmde öncü sürdürülebilir destinasyon politikaları ele alındı ve çevresel, sağlık hizmetleri, ekonomik ve toplumsal sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada en başarılı uygulamalar tartışıldı. Krizlere dayanıklı turizm modelleri ve inovatif çözümler kapsamında, turizm sektörünün krizlere karşı nasıl adapte olabileceği, pandemiler ve doğal afetler gibi olumsuz durumlarla başa çıkma stratejileri ve yenilikçi yaklaşımlar da değerlendirildi.

 

28. EMITT Fuarı’nın üçüncü ve son günü ise 7 Şubat 2025 tarihinde turizmin yapay zekâ ile entegrasyonu ve geleceği üzerine gerçekleştirilecek oturumlarla tamamlanacak.

 

Şurada paylaş:

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir