Çok yakında elektrikli araçlar için şarj ünitelerini satışa sunacak olan ORGE Enerji Elektrik Taahhüt A.Ş.’nin Yenilenebilir Enerji Bölüm Başkanı Mehmet Tahir Özsoy, GES yatırımı konusunda tüm hizmetleri bir arada sundukları arazi geliştirme projesi üzerine çalıştıklarını söyledi. Böylece, arazi tahsisinden finansmana kadar yatırımcılar tüm hizmeti tek bir noktadan alabilecek.
Sektörde 27 yılı geride bırakan ORGE Enerji Elektrik Taahhüt A.Ş., bugüne kadar 7 milyon metrekare kapalı alanın elektrik taahhüt işlerini tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı. Özellikle metro ve raylı sistemler alanında uzmanlaşan şirket, ORGE Solar tarafında da yenilenebilir enerji çalışmalarına odaklandı. Öte yandan yaklaşık 1 yıl önce, dünya standartlarında elektrikli şarj ünitesi yatırımına başlayan şirket, tüm yazılım ve donanım altyapısını tamamladı. Şarj ünitelerinde son kalite testlerini gerçekleştirdiklerini belirten ORGE Yenilenebilir Enerji Bölüm Başkanı Mehmet Tahir Özsoy, çok yakında AC ünitelerin satışa çıkacağını söyledi.
FİNANSMAN DA HİZMETE DAHİL
Yenilenebilir enerji çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulunan Özsoy, GES yatırımı konusunda yatırımcılara arazinin geliştirilmesinden projelendirilmesi dahil uçtan uca tüm hizmeti vermek için arazi arayışı içinde olduklarını söyledi. Kapasite gördükleri bölgelerde arazi yatırımı için araştırmalarının sürdüğünü söyleyen Özsoy, “Uygun arazi bulmak bu süreçte en çok zaman alan ve en yorucu hususların başında geliyor. Biz bu süreci, yatırımcılar için mümkün mertebe kısaltmayı hedefliyoruz. Finansman tarafını da hizmet zincirimize ekleme hedefimiz var. Böylece yatırımcımıza maksimum katma değeri sunma olanağımız olacak” dedi.
DEPOLAMA YATIRIMLARI ARTACAK
Yenilenebilir enerji alanında globalde olduğu gibi Türkiye’de de enerji depolama konusunda ciddi yatırımlara ihtiyaç duyulduğunu anlatan Özsoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Depolama, özellikle arz ve talep tarafındaki dengesizlikleri gidermek için çok önemli bir yatırım. Zira, yenilenebilir enerji, diğer enerji kaynaklarında olduğu gibi kesintisiz bir enerji kaynağı değil. Depolama için en az güneş santrali kadar bir yatırım daha yapmak gerekiyor. Diğer taraftan, depolama için kullanılan bataryaların da bir ömrü var. Fizibilitelerin henüz tam oturmadığı kanaatindeyim. Ancak, maliyetler düştükçe ve pil teknolojisi geliştikçe, buradaki yatırımların hızla artışına şahit olacağız.”