Hakan Çalhanoğlu’nun penaltı vuruşunda büyük şanssızlık

Hakan Çalhanoğlu’nun penaltı vuruşunda büyük şanssızlık

Türkiye’nin deplasmanda İzlanda ile oynadığı karşılaşmada Hakan Çalhanoğlu’nun penaltı vuruşunda yaptığı hata nedeniyle ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

UEFA Uluslar B Ligi 4’üncü Grup’taki 4’üncü maçında İzlanda’ya konuk olan Türkiye A Milli Futbol Takımı, karşılaşmanın henüz 3. dakikasında Orri Oskarsson’un kaydettiği golle yenik duruma düştü.

İlk yarısı bu golle 1-0 tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısına baskılı başlayan Türkiye, 53. dakikada penaltı kazandı. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu’nun yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu. Ancak Hakan Çalhanoğlu’nun vuruş sırasında ayağının kaymasıyla çift ayakla penaltıyı kullandığı gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı.

Karşılaşma en direkt serbest vuruş ile devam etti.

Hakan Çalhanoğlu, ikinci kez kazanılan penaltıda bir kez daha topun başına geçti. 67. dakikada yaptığı vuruşta bu kez hata yapmayan yıldız futbolcu, Türkiye’yi 2-1 öne geçiren golü ağlara bıraktı.

Şurada paylaş:

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir