Keskinoğlu’na Ege İhracatçılar Birliği’nden İhracat Ödülü

Keskinoğlu’na Ege İhracatçılar Birliği’nden İhracat Ödülü

Türkiye’nin ilk tam entegre tavukçuluk kuruluşu Keskinoğlu, Ege İhracatçılar Birliği (EİB) tarafından, Manisa’da 20 yılı aşkın süredir istikrarla gerçekleştirdiği ihracat başarısı nedeniyle ödüle layık görüldü.

Ege İhracatçı Birlikleri, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ev sahipliğinde, 100. Yıl Konferans Salonu’nda, Ege İş Dünyası Buluşmaları – Manisa Toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, 2024 yılında Manisa’da 965 milyon dolarlık tarım ürünleri ihracatı gerçekleştirildiği ifade edildi ve bu potansiyelin daha da arttırılmasının önemine vurgu yapıldı.

 

Keskinoğlu ürünleri 6 kıtada 42 ülkeye ihraç ediliyor

 Ege İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenen Ege İş Dünyası Buluşmaları – Manisa Toplantısı’nın son bölümünde, 20 yılı aşkın süredir aktif olarak ihracat gerçekleştiren Manisalı firmalara, ödülleri takdim edildi. Ürünlerini Balkanlar’dan Uzakdoğu’ya, Güney Amerika’dan Afrika’ya, Ortadoğu’dan Pasifik Adaları’na kadar dünya genelinde pek çok ülkeye ulaştıran Keskinoğlu  adına ödülü; Keskinoğlu İhracat Müdürü İlker Dinçer teslim aldı.

Keskinoğlu 3 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor

 2023 yılında Türkiyenin en büyük ilk 100 sanayi kuruluşundan biri olan Matlı Şirketler Grubu

bünyesine dahil olan Keskinoğlu, yeni yatırımlarla hayata döndü. Avrupa Birliği standartlarında en modern üretim teknolojileri ile donatılmış 2 milyon 75 bin 375 m2 kapalı alana sahip, 3’ü Akhisar’da, 1’i Karacabey’de olmak üzere 4 yumurta tesisi, Akhisar’da ileri işlem, piliç eti işleme ve viyol ile yem ve pastörize sıvı yumurta tesislerinde 3 bin 500 kişi istihdam edildi, ayrıca çiftçiler desteklenmeye ve yerel ekonomiye katkı sağlanmaya başlandı.

60 yılı aşkın süredir Manisa’da yerel ekonomi destekleniyor

 1963 yılında Manisa’da, küçük bir tavuk çiftliğinde yumurta üretimi ile faaliyete başlayan Keskinoğlu, bugün 4 farklı tam entegre yumurta işleme tesisinde, günlük 5 milyon adedin üzerinde yumurta ve günlük 400 bin adet piliç eti işleme kapasitesine sahip. Şirket, ileri işlem tesislerinde yılda 30 bin ton üretim ve 95 milyon adet etlik piliç üretiyor, 2.5 milyon adet de yarka tavuk yetiştiriyor.

 

Keskinoğlu, ürünlerini tüketiciye ulaştırana kadar en iyi şekilde muhafaza etmek için karton freezer ve soğuk hava muhafaza depoları kullanıyor. Saatte 7.800 kg şoklama kapasitesi ile ürünlerinin besin değerlerini en yüksek oranda koruma altına alırken, Akhisar, Ankara ve İzmir’de 3 bölge müdürlüğü ve ülke genelinde yaygın bayilik sistemiyle tüketiciye ulaşıyor.

 

100’den fazla ürün çeşidi yaygın bayilik ağıyla tüketicisine ulaştırılıyor

 

Gelecek nesilleri önemseyen sürdürülebilirlik anlayışıyla üretim yapan Keskinoğlu’nun tam entegre tesislerinde ürettiği piliç eti, pratik piliç ürünleri, sofralık yumurta, pastörize yumurta ve viyol gibi 100’den fazla ürün çeşidi bulunuyor.

 

Gıdada dünya trendlerini yakından takip eden şirket, son dönemde T.C. Sanayi Bakanlığı tarafından tescillenen AR-GE Merkezi’nde geliştirdiği geleneksel lezzetleri modern formda tüketiciyle buluşturan fileturka, mexico shots, kovva, çıtır filetom, chicken rings, piliç kasap köfte ve piliç kebap gibi Pratik Ürünleri ile perakende ağını her geçen gün yaygınlaştırıyor

Şurada paylaş:

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir