Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Göztepe’yi konuk etti. Ligde şampiyonluk ihtimali kalmayan siyah-beyazlılar, elindeki son koz olan Türkiye Kupası’nda finale ulaşmak istiyordu. Göztepe karşısında çok kötü bir oyun ortaya koyan Beşiktaş, kendi evinde Göztepe’ye 3-1 mağlup olarak çeyrek finalde kupadan elendi.
Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde Beşiktaş, Göztepe’yi ağırladı. Ligde havlu atmasının ardından kupaya odaklanan siyah-beyazlılar, Göztepe’yi geçip final yoluna ilerlemek istiyordu. Şok bir skorla sahadan 3-1 mağlup ayrılan Beşiktaş, kupadan da elenerek bu sezonu noktaladı.
Beşiktaş karşılaşmanın henüz başında Muçi ile 1-0 öne geçti. Golün ardından siyah-beyazlılarda Tayyip Talha, Göztepeli oyuncuyu gole giderken düşürdü ve takımını 10 kişi bıraktı. Kazandığı frikiği gole çeviren Göztepe geri dönüşün ateşini yaktı.
Göztepe’nin yıldız golcüsü Romulo, frikikten attığı golün ardından takımının diğer 2 golünü de atarak hat-trick’e imza attı. Sahadan 3-1 galip ayrılan Göztepe, yarı finalde Trabzonspor’un rakibi oldu.
Türkiye Kupası’ında yarı final eşleşmeleri:
Galatasaray – Konyaspor
Trabzonspor – Göztepe