Makine sektörü WIN EURASIA’da yeni pazarlara odaklanacak

Makine sektörü WIN EURASIA’da yeni pazarlara odaklanacak

 
Tüm imalat ve hizmet sektörlerine sunduğu çözümler ve 60 milyar doları aşan hacminin yanı sıra  dijital ve yeşil dönüşüm konularında önemli adımlar atan Türkiye makine sektörü, Türkiye Makine Federasyonu (MAKFED) öncülüğünde ihracat performansını artırmaya devam ediyor. 2024 yılını 28,3 milyar dolarlık ihracatla tamamlayarak güçlü pazar konumunu elinde tutan sektör, 28-31 Mayıs 2025 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan WIN EURASIA’da alternatif pazarlara odaklanmayı ve yeni iş birlikleri gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Tüm imalat ve hizmet sektörlerinin yanı sıra tarım sektörünün de yürüttüğü sistemleri de geliştirip kuran makine sektörü dijital ve yeşil dönüşüm odağında büyüme yolculuğunu sürdürüyor. Geçtiğimiz yılı 28,3 milyar dolarlık ihracatla tamamlayan sektör yenilikçi çözümleriyle yeni pazarlara odaklanarak ihracatını artırmayı hedefliyor. Türk makina imalatı sektörünün, diğer yan sektörler ile beraber ilerlemesine ve kalkınmasına katkıda bulunma amacıyla çalışmalarını sürdüren sektörün küresel rekabette güçlenmesinde etkin rol oynayan Türkiye Makine Federasyonu (MAKFED) ise, 31 yıldır imalat sanayinin tüm bileşenlerini bir araya getiren Avrasya Bölgesi’nin lider Otomasyon ve Makine Teknolojileri Fuarı WIN EURASIA’da makine sektörünün yeni pazarlara odaklanmasına katkı sunuyor.

 

Teknoloji arenası sunan fuar

60 milyar dolar imalata karşın 80 milyar doları aşan hacmi ile Türkiye’nin önemli bir makine pazarı konumunda olduğunu ve bu yıl da WIN EURASIA ile alternatif pazarlara odaklanacaklarını belirten Türkiye Makine Federasyonu (MAKFED) Genel Sekreteri Zühtü Bakır, WIN EURASIA’nın sektör için taşıdığı önemi şu sözlerle vurguladı: “WIN EURASIA, merkezinde makine imalat sistemleri olmak üzere ülkemizin adeta bir teknoloji arenasına dönüşmesini sağlayan en önemli buluşma noktalarından biri haline geldi. Burada, en ileri seviyedeki teknolojileri ve trendleri görebiliyor, deneyimleyebiliyoruz. Günümüzde tüm imalat sistemlerinde insansız çözümler arayışı ön planda ve bu süreci ‘ileri otomasyon’ olarak tanımlamak daha doğru olur. Endüstri 4.0 kavramı sahada yerini bulmaya başlarken, firmaların rekabetçi kalabilmesi için bu dönüşüme kayıtsız kalma şansı yok. MAKFED çatısı altındaki makine imalatçıları ile teknoloji ve girdi sağlayıcı firmalar için WIN EURASIA, her yıl daha da artan bir ilgiyle sektörün en önemli buluşma noktalarından biri olmaya devam ediyor.”

 

Küresel iş birlikleri ile kapsamlı fuar deneyimi

İmalat sanayinin tüm bileşenlerini tek bir çatı altında toplayarak sektöre kapsamlı bir deneyim sunan WIN EURASIA, küresel iş birliklerine ve sektörel dönüşüme yön vermeye devam ediyor. Fuarın sunduğu fırsatlara değinen Hannover Fairs Turkey WIN EURASIA Proje Yöneticisi Sena Mengül, “31 yıldır yenilik ve verimliliğin merkezi olan WIN EURASIA, uluslararası ziyaretçileriyle küresel iş birliklerine kapı aralarken, katılımcı firmalara yeni pazarlara açılma ve rekabet avantajı elde etme imkânı sunuyor. Üretim sektörünün geleceğini şekillendiren en önemli platformlardan biri olarak, en yeni teknolojileri endüstri profesyonelleriyle buluşturuyor ve otomasyon, dijitalleşme ile sürdürülebilirlik alanlarında güçlü iş birliklerinin önünü açıyoruz. Bu dönüşüm sürecinde makine sektörü de kritik bir rol üstleniyor. Türkiye hem 60 milyar doları aşan hacmi hem de her geçen gün ihracatını artıran yapısıyla önemli bir makine pazarı konumunda. Dijital dönüşüm odağında üretimlerini gerçekleştiren makine sektörünün fuarda sergileyeceği yenilikçi çözümler de, sektörün gelişimi ve yeni pazarlara açılması açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Teknoloji odaklı ürün ve çözümler fuarda yerini alacak

2024 yılında 19 ülkeden 750 katılımcı ve 41.554 ziyaretçiyi ağırlayarak büyük bir başarıya imza atan WIN EURASIA’nın 31. edisyonuna bu yıl daha da yoğun bir katılım bekleniyor. 2025 yılında da teknoloji odaklı ürün ve çözümleri sektör temsilcileriyle buluşturmaya hazırlanan fuar, genişleyen ürün gruplarıyla otomasyona geçiş ve sektörel gelişime yönelik kapsamlı bir vizyon sunacak. Fuarda, Elektrik, Elektronik ve Enerji Otomasyonu, Endüstriyel ve Fabrika Otomasyonu, Robotik Otomasyon ve Dijital Fabrika Teknolojileri, Makine Otomasyonu ve Teknolojileri, Kaynak ve Robotik Kaynak Teknolojileri gibi üretim süreçlerinin temel bileşenleri sergilenecek. Bunun yanı sıra, geleceğin üretim teknolojilerine odaklanan özel alanlar da fuar kapsamında yer alacak. 5G Arena, Kaynak Uygulama Özel Alanı ve Endüstriyel Yapay Zeka gibi özel alanlar, sektördeki en yeni gelişmeleri tanıtacak. Ayrıca, Hidrojen ve Yakıt Hücreleri Özel Alanı, enerji dönüşümüne yönelik yenilikleri ön plana çıkararak sürdürülebilir çözümleri sektörle buluşturacak.

Şurada paylaş:

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir