Michelin Yıldızlı En Genç Şef Ödülü

Michelin Yıldızlı En Genç Şef Ödülü

Yaratıcı yaklaşım ve gençlik coşkusu 🥂

“İspanyolca’da bizim duygularımızı tasvir eden bir cümleyi çok seviyoruz. “mi casa es su casa” . Benim evim senin evin. İşte felsefemiz böyle. Bekleriz. Hoşgeldiniz.“

Bu cümlesinden esinlenerek gittik, gerçekten bir restaurant değil Ev samimiyetinde geçen bir akşamdı. Genç şef ödülünü almak büyük başarı. Şef Ulaş Durmaz , kıyı lezzetlerini ege ve akdeniz mutfağıyla harmanlamış.

Sadece mevsime ait yemekler var ve her mevsimde menüsü değişiyor. Samimi ve ilgili bir servisle çok ama çok farklı bir gastronomi show yaşatıyor adeta. Şov diyorum, çünkü tabaklar adeta bir sanat eseri gibi.

Su böreği ve sütlaçı en çok konuşulan yemeklerinden ve tatlılarından sadece bir tanesi. İsimleri bilindik olsa da yorumlamasına inanamayacağınız kadar güzel. Enginarlı tarhana hamuru, keçi tulumu, adaçayı, süzme ballı bir börekten bahsediyoruz.. Sütlaçı’da yine normalin dışına çıkarak tarçın yerine muskat kullanarak servis etmeyi tercih ediyorlar. Üzerine de kendi yapımları olan krokanlarla.

Karabuğday patlağı, kestane çorbası, bal kabağı turşusu, borazan mantarı… hiç duymadığınız şeyleri yemek mükemmel bir duygu olacak eminiz. 💫  Engin Can ve Can bey’e de servisleri için ayrıca çok teşekkür ederiz, gayet açıklayıcı ve saygılı bir yaklaşımları vardı.

Menü sitede var, yemek ve fiyat detaylarına bakabilirsiniz 🙏 linki buraya bırakıyorum.

The Red Balloon

Şurada paylaş:

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir