Navlungo: “Türkiye’nin 801 Milyar TL’lik E-Ticaret Hacmini Nasıl Artırabiliriz?

Türkiye, ulusal ve uluslararası düzeyde etkileyici bir yükseliş trendi içerisinde olan e-ticaret sektörü ile büyümeye devam ediyor. iyzico, Dogma Alares ve ETİD iş birliğiyle hazırlanan “2022 Türkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu”, Türkiye’nin e-ticaret hacminin ve işlem sayılarının her yıl artış gösterdiğini gözler önüne seriyor.

iyzico, Dogma Alares ve Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) iş birliği ile hazırlanan “2022 Türkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu”ndaki sonuçlar, Türkiye’nin e-ticaret sektöründeki güçlü performansını ortaya koyarak, bu alandaki büyüme ve potansiyeli vurguluyor

.

Rapor sonuçları, Türkiye’nin E-Ticaret sektöründeki güçlü performansını ortaya koyarak, bu alandaki büyüme potansiyelini ön plana çıkarıyor.

Pandemi dönemindeki artışın sürdüğü raporda belirtilirken, Türkiye E-Ticaret pazarı dünya genelinde 18. sırada yer alarak büyük bir pazarın parçası haline gelmiş durumda. Pandemi nedeniyle tüketici alışkanlıklarında meydana gelen kalıcı değişiklikler, E-Ticaretin gücünü artırmaya devam ediyor. 2022 yılında dünya genelinde 5.7 trilyon ABD doları değerindeki pazar payının yüzde 5.7’si E-Ticaret tarafından elde edilirken, toplam global perakende satış içindeki payı yüzde 22 olarak belirlenmiş.

2022 yılında Türkiye’deki E-Ticaret sektörünün büyüklüğü Gayrisafi Yurt İçi Hasıla’nın yaklaşık yüzde 6’sını oluşturarak 801 milyar TL’ye ulaştı. Son beş yılda E-Ticaretin GSYİH’den aldığı pay düzenli bir artışla yüzde 2.8’e çıkarken, bu artışın yüzde 1.6’sı pandeminin etkisiyle kaydedilen büyümeye yönelik olarak kayıtlara geçti.

Türkiye’de, e-ticaret sektörünün büyüklüğü 2022’de Gayrisafi Yurt İçi Hasıla’nın yaklaşık yüzde 6’sına karşılık gelen 801 milyar TL’lik ekonomik hacme ulaştı. Son 5 yılın verilerine göre e-ticaretin GSYİH’den aldığı pay düzenli bir artışla yüzde 2.8’e yükselirken, bu artışın yüzde 1.6’sı pandemi etkisiyle kaydedilen büyümeye yönelik olarak kayıtlara geçti.

-Bulten360-

Şurada paylaş:

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı Erişim