Pritzker Ödüllü Şilili Mimar Alejand ro Aravena ‘Coming Together & Building Back Better’ Sempozyumu’nda

Pritzker Ödüllü Şilili Mimar Alejand ro Aravena ‘Coming Together & Building Back Better’ Sempozyumu’nda

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Yuva Projesi işbirliğiyle düzenlenen “Coming Together & Building Back Better” başlıklı sempozyumda 6 Şubat depremlerinin ardından sürdürülebilir yeniden inşa, sosyal dayanışma ve risk azaltma stratejileri ele alınacak. STK’lar, araştırmacılar, mimarlar, politika yapıcılar ve uygulayıcıları bir araya getiren sempozyum mimarlık dünyasının Nobel’i kabul edilen Pritzker Ödüllü Şilili mimar Alejandro Aravena’yı ağırlıyor. 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Yuva Projesi işbirliği ile 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından dayanıklılığı artırmak, yeniden inşa süreçlerini desteklemek, toplum dayanışmasını güçlendirmek ve gelecekteki felaketlere karşı daha iyi hazırlanmak amacıyla “Coming Together & Building Back Better” başlıklı bir sempozyum düzenliyor. 27-28 Şubat 2025 tarihlerinde santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleşecek sempozyum bu alanda çalışan STK’ları, araştırmacıları, mimarları, politika yapıcıları ve uygulayıcıları bir araya getiriyor.

Sempozyumun Aura İstanbul ve SAMET desteğiyle gerçekleşecek açılış konuşması, dezavantajlı topluluklar için geliştirdiği açık kaynak barınma çözümleri ve sosyal konut projeleriyle tanınan Pritzker Ödüllü Şilili Mimar Alejandro Aravena tarafından yapılacak. Mimarlığı yalnızca bir tasarım pratiği değil, toplumsal sorunlara çözüm üreten bir araç olarak gören ve sosyal konut projeleriyle ekonomik eşitsizlikleri azaltmaya yönelik yenilikçi yaklaşımlar sunan Aravena, deprem sonrası sürdürülebilir konut modelleri ve katılımcı tasarım süreçleri üzerine konuşacak.

Sosyal dayanışma, sivil örgütlenme ve uzun dönemli geçici barınma konularının da tartışılacağı sempozyumda, İhtiyaç Haritası Yönetim Kurulu Üyesi Esra Arslan ile BİLGİ İletişim Fakültesi Dekanı, İhtiyaç Haritası Ortağı Prof. Dr. Itır Erhart ve UCLA Mimarlık ve Kentsel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi, ArchiAid kurucu ortağı Prof. Dr. Hitoshi Abe ana konuşmacılar olarak yer alacak.

Afetlerin çok yönlü etkilerini ele alarak sürdürülebilir çözümler geliştirmeyi amaçlayan sempozyumda, depreme yatkın bölgelerde dayanıklı kentsel planlama stratejileri, acil ve geçici barınma çözümleri ve yerel yönetimler, afet sonrası toplulukların sosyo-ekonomik dayanıklılığı, sivil toplum kuruluşları ve üreticiler arasındaki işbirliği gibi konular tartışılacak. Ayrıca, kriz dönemlerinde eğitime erişim ve eğitim ortamlarının sürdürülebilirliği, mimarların barınma çözümlerindeki rolü ve katılımcı stratejilerin önemi de sempozyum kapsamında ele alınacak başlıklar arasında yer alıyor.

*Etkinliğin dili İngilizce ve Türkçedir, simultane tercüme yapılacaktır. Sempozyum ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın.

Coming Together

Şurada paylaş:

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir