Sosyal Fabrika Toplumsal Dönüşüm Platformu ile İstanbul Gedik Üniversitesi ile arasında toplumsal gelişim ve sürdürülebilirlik alanlarında işbirliğini hedefleyen bir protokol imzalandı. Protokole, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kesik ile Sosyal Fabrika Kurucusu & Sosyal Etki Zirve Proje Lideri Münteha Adalı imza attı.
İş birliği kapsamında, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda; farkındalık yaratmak, insan hakları, eşitlik, sosyal etki ve toplumsal zihniyet dönüşümü gibi alanlarda eğitimler düzenlenmesi, ortak projeler geliştirilmesi, araştırmalar yürütülmesi ve uygulamaların hayata geçirilmesi hedeflenmektedir. Protokol, ortak bir anlayışı teşvik etmeyi ve bu anlayışı güçlendirmeyi amaçlamaktadır.
Taraflar arasında yapılan anlaşma kapsamında; gönüllü etki ağlarının oluşturulması, öğrencilerin hem mezuniyet öncesinde hem de mezuniyet sonrasında sosyal farkındalık konularında desteklenmesi, yayın faaliyetleri, iletişim ve kültürel etkinlikler, bilimsel toplantılar, konferanslar, sempozyumlar ve çeşitli eğitim programlarının ortak şekilde düzenlenmesi planlanmaktadır.
Sosyal Fabrika Kurucusu ve Sosyal Etki Zirvesi Proje Lideri Münteha Adalı, iş birliğine dair yaptığı açıklamada, “Toplumsal dönüşüm yolculuğumuzda İstanbul Gedik Üniversitesi gibi vizyoner bir kurumla yan yana yürümek bizim için son derece kıymetli. Bu protokolün, gençlerin sosyal farkındalıkla güçlenmesine ve sürdürülebilir bir gelecek için ortak etki yaratılmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Destekleri için üniversite yönetimine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
İstanbul Gedik ÜniversitesiRektörüProf. Dr. Ahmet Kesik ise; “Dünyada ve ülkemizde üniversiteler, eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma gibi temel görevleri ile birlikte toplumsal fayda sağlama ve topluma hizmet sunma alanında da çalışmaları yürütmekle sorumludur. İstanbul Gedik Üniversitesi olarak toplumsal fayda konusunu 2025- 2030 dönemini kapsayan stratejik planımızda en önemli üç görevimizden biri olarak belirledik. Dijital Kültür Çağında öncü bir yapı olan Sosyal Fabrika Toplumsal Dönüşüm Platformu ile bu vizyon doğrultusunda farkındalık oluşturacak önemli çalışmaları birlikte gerçekleştireceğiz.”
Topluma katkı sunan, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeyi hedefleyen bu ortaklık, üniversite – sivil toplum iş birliğine örnek bir model olmayı amaçlamaktadır.
Bu iş birliğiyle birlikte, sürdürülebilir bir gelecek ve toplumsal gelişim için üniversite–sivil toplum dayanışmasının somut adımlarla güçlenmesi hedeflenmektedir.