Sürdürülebilir İş Ödülleri 12. Yılında Dönüşüm Liderlerini Yeniden Sahneye Taşıyor!

Sürdürülebilir İş Ödülleri 12. Yılında Dönüşüm Liderlerini Yeniden Sahneye Taşıyor!

 Çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirliği önceliklendiren ve ortak geleceğimizi şekillendiren yenilikçi projeleri desteklemeyi amaçlayan “Sürdürülebilir İş Ödülleri”ne başvurular 7 Nisan’da başladı.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmeler ve değişimler ile birlikte iş dünyasında da sürdürülebilirlik dönüşümü her zamankinden daha önemli hale geliyor. Her yıl tüm sektörlerde sürdürülebilir iş modellerine yönelik fark yaratan ve ilham veren çalışmaları ödüllendiren Sürdürülebilir İş Ödülleri, 12. yılında da yenilikçi ve daha iyi bir geleceğe katkı sunan iş modellerini ve projeleri tanıtmaya devam ediyor.

60+ Bağımsız Jüri Üyesi Başvuruları Değerlendirecek

Geride kalan 11 yılda finale kalan yüzlerce proje arasından 230’un üzerinde çalışmanın ödüllendirildiği Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde başvurular 24 Haziran’a kadar devam edecek. 60’ın üzerinde alanında lider, bağımsız jüri üyesi tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından finalistler Eylül ayında açıklanacak.

Onur Ödülü ve Üretim-Hizmet Sektörü Ayrımı

Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde geçtiğimiz 11 yılda bir kategoride 2 defa ödül alan kurumlar 3. kez aynı kategoride ödül almaya hak kazanırsa bu sefer ONUR ÖDÜLÜ ile taçlandırılıyor olacaklar. Çevresel etki yönetimine giren kategorilerde ise başvuru yapanlar arasından üretim ve hizmet sektörü sınıflandırması yapılarak ayrı ödüller verilecek.

Her kategori, iş dünyasının sürdürülebilir gelecekteki yerini yeniden tanımlıyor!

Büyük Ölçekli firmaların yanı sıra KOBİ, Startup ve Belediyelerin de yer alabildiği ödüllere, Enerji Yönetimi, Su Yönetimi, Atık Yönetimi ve Sıfır Atık, Karbon Yönetimi ve Net Sıfır, Tedarik Zinciri Yönetimi, Sürdürülebilir Ürün İnovasyonu ve Eko-Dizayn, Döngüsel Ekonomi Dönüşümü, Teknoloji ve Yapay Zeka, Sosyal Etki ve Dayanıklılık, Sürdürülebilirlik İletişimi, İşbirliği, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Çalışan Katılımı, Sürdürülebilir İş Raporlaması, Yılın Startup’ı ve son olarak yeni eklenen Biyoçeşitlilik ile toplam 17 kategoride başvuru yapılabiliyor.

Dijital dönüşüm esas alınarak çevrimiçi sistem üzerinden gerçekleşen başvuru süreci, 24 Haziran’a kadar devam edecek. Başvuru ve daha fazla detay için,  https://surdurulebilirisodulleri.com/.

 

Sürdürülebilirlik Akademisi Hakkında

Sürdürülebilirlik Akademisi, iş dünyasında sürdürülebilir dönüşümün hızlandırılması ve toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla 16 yıldır faaliyetlerini kararlılıkla sürdüren kar amacı gütmeyen bir kurumdur. Akademi, küresel ölçekteki gelişmeleri yakından takip ederek, yerel ihtiyaçlara duyarlı, uygulanabilir çözümler üretmekte; iş dünyası, kamu, akademi ve sivil toplumun katılımıyla güçlü iş birlikleri oluşturmaktadır. Amerika merkezli sürdürülebilir markalar topluluğu Sustainable Brands’in Türkiye partneri olarak, iş dünyasının geleceğini yeniden şekillendirmeyi amaçlayan konferanslar, araştırmalar ve farklı düzeylerde etkileşim sağlayan etkinlikler düzenlemektedir. 2025 yılı itibarıyla, etki odaklı stratejilerin geliştirilmesi, gençlerin sürdürülebilirlik alanındaki rollerinin güçlendirilmesi ve kapsayıcı liderlik anlayışının yaygınlaştırılması gibi öncelikli alanlara odaklanmaktadır. Yıl boyunca yürüttüğü eğitim programları, araştırmalar, etkinlikler ve sosyal sorumluluk projeleri aracılığıyla kurumlara, profesyonellere ve gençlere ilham vermeye devam etmektedir. Tüm faaliyetlerinin karbon ayak izini hesaplayarak, iklim dostu bir yaklaşımla uygulamaya geçirmektedir.

 

Şurada paylaş:

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir