Teksüt Antep Peyniri isimli ürüne yönelik coğrafi işaret cezası ile ilgili bilgilendirme

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından

Teksüt Antep Peyniri isimli ürüne yönelik reklamlarda, 6502 sayılı Kanun’un 61’inci maddesine aykırılık uyarınca 16.01.2025 tarihinde reklam kurulu kararıyla  idari durdurma ve para cezası kesilmiştir. Konuya neden olan Teksüt Antep Peyniri ile ilgili olarak Teksüt, 2004 yılında Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nden Gıda Üretim Sertifikası ile Antep peyniri usulüne uygun olarak işletmemizde üretimi gerçekleştirilmiştir. Türk Patent Enstitüsü’nden de 22.10.2013 tarihinden itibaren 10 yıl müddetle 13.06.2024 tarihine kadar marka tescili almıştır.

 

Zaman içerisinde coğrafi işaret kapsamına giren Antep Peyniri, ürün tanıtım çalışmaları kapsamında incelemeye tabi tutulmuş ürün görseli ve adında Antep Peyniri ibaresine yer verildiği için Reklam Kurulu tarafından idari para cezası uygulanmıştır.

 

Teksüt olarak konu ile ilgili gelişmeler değerlendirilerek ilgili kurumun kararına uyulmuştur.  “Teksüt Antep Peyniri” ürününün Coğrafi İşaret kapsamındaki hassasiyete, reklam ve tanıtım çalışmaları özelindeki kurallara uyulmuş ve ürün pazardan çekilmiştir. Kurumumuza uygulanan idari para cezası ürünün içeriği, üretim metodu veya hijyenle ilgili olmayıp  sadece isim hakkının kullanımıyla ilgilidir.

 

Tamamen tescil ve coğrafi işaret kuralları kapsamında gelişen süreç ile ilgili  kamuoyunu bilgilendiririz.

Şurada paylaş:

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı Erişim