Türkiye Sigorta ve Türkiye Basketbol Federasyonu iş birliğiyle Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da inşa edilerek gençlerin kullanımına açılan basketbol sahalarında düzenlenen 3×3 basketbol turnuvalarının kazananı Gaziantep’ten turnuvaya katılan “Pamukkale Basket” oldu.
Türkiye Sigorta ile Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) iş birliğiyle hayata geçirilen ve deprem bölgesindeki gençleri sporun birleştirici gücüyle buluşturmayı amaçlayan 3×3 Basketbol Turnuvası, İstanbul’da oynanan final karşılaşmalarıyla sona erdi.
3-4 Mayıs tarihinde Hatay ve Gaziantep’te başlayan, 10-11 Mayıs’ta Kahramanmaraş ve Adıyaman’da devam eden turnuvaya her ilden 24 takım katıldı. İlk gün, takımlar 3’erli 8 gruba ayrılarak grup maçlarını oynarken, ikinci gün ise kendi grubunda ilk 2’ye giren 16 takım, eleme usulü mücadele ederek il şampiyonunu belirledi.
Bu illerde yapılan etapların ardından, 18 Mayıs Pazar günü İstanbul’daki Basketbol Gelişim Merkezi’nde düzenlenen finalde, Hatay şampiyonu Powerfit, Gaziantep şampiyonu Pamukkale Basket, Adıyaman şampiyonu And1 ve Kahramanmaraş şampiyonu Gaziantep Prime şampiyonluk için kıyasıya mücadele etti. Turnuva sonunda, büyük bir heyecanla oynanan final karşılaşmasında “Pamukkale Basket” Türkiye Sigorta 3×3 Basketbol Turnuvası’nın galibi oldu. Şampiyonanın kazanan takımına kupa ve madalyaları, Türkiye Sigorta ve TBF yöneticileri tarafından coşkulu bir törenle takdim edildi.
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, deprem bölgesinde düzenlenen 3×3 turnuvasının önemine dikkat çekerek, “Bu proje, bölgedeki gençlerimiz için yalnızca bir basketbol etkinliği değil; aynı zamanda umut aşılayan, moral veren bir adım oldu. Basketbol, zorlu dönemlerden geçen çocuklarımızın hayata yeniden bağlanmalarına ve özgüvenlerini yeniden kazanmalarına katkı sağlıyor. Bu anlamlı yolculukta, Türkiye Sigorta’nın vizyonu ve desteği son derece kıymetliydi. Ülkemizin dört bir yanında basketbola verdiği önemi, bu kez depremden etkilenen gençlerimize ulaştırarak toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket eden değerli bir paydaş olduğunu bir kez daha gösterdi. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak, Türkiye Sigorta’ya teşekkür ediyor; turnuvaya katılan tüm gençlerimizi tebrik ediyor ve her biriyle gurur duyuyoruz.” dedi.
Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak ise şunları söyledi: “Türkiye Sigorta olarak “Spor Birleştirir, Birlik İyileştirir” mottosuyla deprem bölgesindeki gençlere destek olmaya devam ediyoruz. TBF ile düzenlediğimiz bu turnuvalar, yalnızca bir yarışma değil; dayanışma, motivasyon ve birlikte güçlenme hikayelerinin yazıldığı bir platform oldu. Biz 6 Şubat depremlerinin ardından ilk andan itibaren bölgedeki vatandaşlarımızın yanında olduk. Bugün de sporun iyileştirici gücüyle gençlerimizin hayatlarına dokunmaya devam ediyoruz. TBF ile birlikte yürüttüğümüz bu projenin bölgedeki gençler için kalıcı bir değer yaratacağına ve geleceğin şampiyonlarının yetişmesine bir adım olacağına inanıyoruz. Bu vesileyle bu güzel projenin hayata geçmesinde desteğini esirgemeyen Türkiye Basketbol Federasyonu’na teşekkür ediyor; mücadeleye katılan, yarışan, ter döken tüm gençlerimizi yürekten kutluyorum.”