Türkiye’nin Milli Değeri Tahin,  The Levant Tahinier ile Dünya Sahnesinde

Türkiye’nin Milli Değeri Tahin,  The Levant Tahinier ile Dünya Sahnesinde

Dünyanın ilk tahin butiği The Levant Tahinier, ikinci mağazasını Emaar Square AVM’de hizmete açtı.

The Levant Tahinier Kurucusu Hüseyin Çelik, tahinin değerini yalnızca Türkiye’de değil, global ölçekte de tanıtmak istediklerini belirterek, markanın yönünü Londra, Dubai, Doha, Riyad, Milano, Paris ve Beverly Hills gibi dünyanın önde gelen şehirlerine çevirdiklerini vurguladı.

 

Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan tahin, The Levant Tahinier’in kendine has tahinli reçeteleri ile dünya sahnesinde hak ettiği yeri almak için emin adımlarla ilerliyor. Modern sunumları ile tahini 50 farklı lezzetin içinde yeniden yorumlayan The Levant Tahinier markasının, ikinci mağazası 15 Mayıs’ta İstanbul’da Emaar Square AVM’de faaliyete geçti. İlk mağazasını 2021 yılında İstanbul’da Fişekhane’de açan The Levant Tahinier, yeni mağazası ile yalnızca ürünleriyle değil; vizyonu, sunum dili ve gastronomiye kattığı değerle de fark yaratmayı hedefliyor.

The Levant Tahinier, ürünlerinde Manavgat, Fethiye, Köyceğiz ve Gökova bölgelerinde yetişen dünyanın en iyi susamından üretilen tahinleri kullanırken, üretimin tüm aşamaları ise İstanbul Yedimavi’deki bin metrekarelik tesiste, hijyen kurallarına uygun şekilde gerçekleştiriliyor. Ürünlerin sunumunda ise tahinin kıymetini vurgulamak için uluslararası ultra lüks porselen ve servis markaları tercih ediliyor.

 “5 Bin Yıllık Lezzeti Dünya ile Buluşturuyoruz”

Çelikler Gıda Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve The Levant Tahinier Kurucusu Hüseyin Çelik açılışta yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi: “The Levant Tahinier ile tahinin hak ettiği değeri görmesi için yola çıktık. Yaklaşık 5 bin yıllık bir geçmişi olan, bizim coğrafyamızdan doğmuş ve dünyanın dört bir yanına yayılmış bir değer olan tahini sahipleniyoruz. Bugün market raflarında yer bulmaya çalışan tahine bir sahne, bir kültür ve bir sözlük kazandırıyoruz. Tahin üzerine yazılmış dünyadaki ilk kitabı, ‘The Book of Tahini’yi kaleme alarak da mirasımıza sahip çıkmanın onurunu yaşıyorum.”

Bugüne kadar iki mağaza için toplamda 5 milyon dolardan fazla yatırım yaptıklarını belirten Çelik, “İlk şubemiz sadece 67 metrekare ama metrekare başına düşen ciroda Türkiye’nin en verimli kafe mağazası olduk. Şimdi ise Londra, Dubai, Doha, Riyad, Milano, Paris ve Beverly Hills gibi şehirlerde tahin kültürünü tanıtmak için hazırlık yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Dünyaca Ünlü Konuklar Açılışta

The Levant Tahinier’in Emaar Square AVM’deki ikinci mağazasının açılışı, dünyaca ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Ünlü modeller Gigi ve Bella Hadid’in babası, emlak yatırımcısı Mohamed Hadid ve sevgilisi Keni Silva açılışta hazır bulunurken, iş dünyası ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri de etkinlikte yer aldı. Ayrıca etkinliğe, The Levant Tahinier için hazırlanan sunum tabaklarında imzası bulunan, ünlü Fransız marka Hermès’in tasarımcıları Lakis Gavalas ve Pierre Marie de katılım gösterdi.

Mohamed Hadid ise açılışta yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “The Levant Tahinier, gelenekten geleceğe uzanan çok sofistike ve etkileyici bir marka. Böylesine rafine bir ürünü bu kadar yaratıcı bir vizyonla dünyaya tanıtmak cesaret ve tutku ister. Bu deneyimi yerinde görmekten büyük mutluluk duydum.”

Türkiye’nin yatırımlar açısından birçok fırsat sunduğunu da vurgulayan Hadid, “Türkiye’ye daha düzenli şekilde gelmeyi hedefliyorum. İstanbul ve Bodrum gibi şehirler yatırım açısından oldukça ilgi çekici. Önümüzdeki dönemde bu coğrafyada yeni projelere imza atmayı planlıyoruz” dedi.

 

Şurada paylaş:

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir