Webhelp sponsorluğunda Labone prototipleme atölyesi açıldı.

Webhelp sponsorluğunda Labone prototipleme atölyesi açıldı.

Webhelp’ten, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi iş birliği ile girişimcilere tam destek… 

Webhelp’in sponsor olduğu Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi çatısı altında bulunan Teknokent’teki Prototipleme Atölyesi ile genç girişimciler, iş fikirlerini hayata geçirme olanağına kavuşacak. Yıl içerisinde 50 girişimcinin prototiplerini üretmelerine imkan veren atölyede aynı anda 10 girişimci çalışabilecek.

50’den fazla ülkede 95 binin üzerinde çalışanıyla iş ortaklarının müşterilerine daha iyi müşteri deneyimi sunmalarına yardımcı olan global BPO şirketi Webhelp, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Teknokent bünyesinde bulunan, genç girişimci adaylarının iş fikirlerini hayata geçirmelerini sağlayacak prototipleme atölyesine sponsor oldu.

 

Türkiye genelinde girişimcilik yarışmalarına katılmak isteyen girişimcilerin, firmaların, akademisyenlerin ve öğrencilerin kağıt üstündeki fikirlerini ve projelerini pratik uygulamaya aktarabilmeleri için gerekli olan tüm alt yapıyı sağlayan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi çatısı altında bulunan prototipleme atölyesinde aynı anda 10 girişimci çalışabilecek. Atölyede yıl içerisinde 50 girişimcinin prototip üretmesi hedefleniyor.

“Üniversitemizi, ‘Araştırma Üniversitesi’ olarak görmek istediğimize kanaat getirdik”

Prototipleme atölyesiyle ilgili konuşan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi hangi alanlarda öne çıkmalı sorusunun cevabını bir yıl boyunca derinlemesine düşündüklerini belirterek “Bu süre zarfında Üniversitemizi, ‘Araştırma Üniversitesi’ olarak görmek istediğimize kanaat getirdik. Stratejik amacımız doğrultusunda hedefimize, 3.nesil yenilikçi ve girişimci bir araştırma üniversitesi olma vizyonunu ekledik. Bu amaçla da öğrencilerimiz ve girişimci adaylarımız Webhelp Labone Prototipleme atölyesi sayesinde; zihinlerinde oluşturdukları iş fikirlerini ve bu fikirlerle ilgili ürünleri bilgisayar ortamında modelleyebilecek ve mevcut donanımlar sayesinde hızla prototipleyebileceklerdir.

Atölyede, yüksek teknolojiye sahip makineleri bir arada kullanma şansına erişecek olan girişimci adayları ve öğrenciler, atölye sayesinde özellikle elektronik alanında kendi prototiplerini düşük maliyetle ve kolayca üretebilecekler. Webhelp-Labone Prototipleme atölyesinin, öğrencilerimize ve girişimci adaylarımıza hayırlı olmasını diler, prototipleme atölyesinin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederim.” ifadelerinde bulundu.

‘Webhelp olarak girişimcilik DNA’mızda var’ 

Prototip atölyesinin açılışı ilgili konuşan Webhelp Türkiye & Ürdün CEO’su Metin Tarakçı ise, “Webhelp olarak girişimcilik bizim DNA’mızda var. Mümkün olduğunca girişimci ve yaratıcı projelerin yer aldığı iş birliklerinin içerisinde olmaya çalışıyoruz. Van da bizim için genç ve dinamik nüfusuyla dikkat çeken, başarılı projelere ev sahipliği yapabilecek önemli bir bölge. Bu şehirde Webhelp olarak 3.000 kişiyi istihdam ediyoruz. Bölgeyi incelediğimizde ne yazık ki girişimcilerin hayallerini hayata geçirmesini sağlayacak prototip atölyesine sahip olmadığını fark ettik ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ni desteklemek istedik” şeklinde konuştu.

Girişimciliğe ve istihdama yönelik gelecek planlarına da değinen Tarakçı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim için gençlerin, girişimlerin önünü açmak çok önemli. Bu doğrultuda geçen yıl, uygulamaya başladığımız The Nest programımızla müşteri deneyimi konusunda danışmanlık yaparak start up ve scale up girişimcilerini destekledik. İlerleyen zamanlarda bu alanlara yönelik hayata geçireceğimiz birçok projeyle karşınıza çıkacağız.”

-Bulten360-

Şurada paylaş:

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir