DUYURU 61. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 2. ETAP (AYDIN-MARMARİS) KAPSAMINDA TRAFİĞE KAPANACAK YOLLAR 27 Nisan 2026, Pazartesi

DUYURU 61. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 2. ETAP (AYDIN-MARMARİS) KAPSAMINDA TRAFİĞE KAPANACAK YOLLAR 27 Nisan 2026, Pazartesi

27 Nisan 2026 Pazartesi günü düzenlenecek 61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Aydın-Marmaris Etabı kapsamında, saat ve yol durumuna bağlı olarak etap boyunca kademeli ve geçici sürelerle trafik akışı durdurulacaktır.

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ikinci etabı olan Aydın-Marmaris parkuru, 23 takım, 27 ülkeden 161 sporcunun katılımıyla 27 Nisan Pazartesi günü başlayacak.

Start                            : 12.30 – Aydın Kent Ormanı
Tahmini finiş          : 16.06 – Marmaris Atatürk Caddesi

61. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 2. Etabı, 27.04.2026 Pazartesi günü 12.30’dan itibaren Aydın-Marmaris güzergâhında koşulacak.

Aydın şehir merkezinden başlayacak etap, Aydın Çevre Yolu (D550) üzerinden ilerleyerek İncirliova ve Çine istikametine doğru devam edecektir. Güzergâh boyunca Savrandere, Hallaçlar ve Altınova geçildikten sonra Çine ilçe merkezi takip edilecektir.

Çine sonrasında yarış, Muğla il sınırına doğru ilerleyerek Yatağan şehir merkezi kavşağı, Bozarmut ve Salihpaşalar güzergâhı üzerinden devam edecek, Akçova üzerinden Muğla şehir merkezine ulaşılacaktır.

Muğla şehir merkezinin ardından Ula bölgesi geçilerek Gökova – Marmaris istikametine dönüş yapılacak ve etap Marmaris yönünde devam edecektir. Bu bölümde Gökçe ve Çetibeli güzergâhı takip edilerek Marmaris şehir girişine ulaşılacaktır.

Marmaris şehir içi geçişinde belirlenen ana arterler üzerinden ilerleyen yarışçılar, Atatürk Caddesi güzergâhını takiben finiş noktasına ulaşacaktır.

27.04.2026 Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren, güzergâh boyunca yarış güvenliği kapsamında gerekli trafik ve emniyet tedbirleri alınacak olup, yol kullanıcılarının dikkatli olmaları önemle rica olunur.

61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ikinci etabı olan Aydın-Marmaris etabı kapsamında Aydın’da kademeli bir şekilde trafiğe kapanacak yollar şu şekildedir: 

 

Güzergâh üzerindeki yollar yarış başlangıcından yaklaşık bir saat önce kademeli olarak trafiğe kapatılacak olup, start ve finiş noktalarında ise trafik akışı sabah 06.00 itibarıyla durdurulacaktır.

  • Malazgirt Meydanı ve meydana bağlanan kavşaklar ile ara yollar,
  • Anadolu Bulvarı ve bu bulvara bağlanan kavşaklar ile ara yollar,
  • Aydın Merkez Otoban bağlantı yolu ve otoyol kavşağı,
  • Denizli – Muğla bağlantı kesişimi ile çevreyolu Muğla bağlantı kısmı,
  • İzmir – Aydın Otobanı eski Bölge Trafik Gişeleri mevkii (Germencik/Aydın istikameti),
  • Aydın İzmir Bulvarı Şehir Hastanesi Kavşağı’nın İncirliova/Aydın istikameti,
  • Aydın – Muğla Bulvarı ve bu bulvara bağlanan kavşaklar ile ara yollar,
  • Yenipazar Kavşağı ve 2. Kavşak ile Çakırbeyli Kavşağı istikameti,
  • Çiftlik, TOKİ, Savrandere, Hallaçlar, Dorumlar ve Özeren kavşakları istikameti,
  • DSİ, Karpuzlu, Çine Sanayi ve Terminal kavşakları istikameti,
  • Alabanda, Kırkahvesi, Eskiçine ve Akçova kavşakları istikameti

 

61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ikinci etabı olan Aydın-Marmaris etabı kapsamında 27 Nisan 2026 Pazartesi günü 14.30 – 17.30 saatleri arasında Marmaris’te uygulanacak trafik düzenlemeleri şu şekildedir:

  • İlçe girişi,
  • Ulusal Egemenlik Caddesi,
  • Yeni Datça Yolu,
  • Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı,
  • Atatürk Caddesi.

Şurada paylaş:

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir